0
2
Provensálske mini kuriatko z jedného pekáča

Provensálske mini kuriatko z jedného pekáča

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 200 g malých zemiakov
  • 130 g mrkvy
  • 130 g petržlenu
  • 140 g zeleru
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 4 malé kuriatka
  • 1 lyžica sušeného tymianu
  • kôra z 1 citróna
  • 100 g masla Pilos
  • 400 ml vody
  • 1 vetvička čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

zapekaciu misu, strúhadlo


POSTUP

Zemiaky a koreňovú zeleninu očistíme. Zemiaky so šupkou prekrojíme na polovice, zeleninu na menšie kusy a vložíme do zapekacej misy. Osolíme a okoreníme.

Mäso dôkladne osolíme, okoreníme a položíme na zeleninu. Ochutíme tymianom, citrónovou kôrou a maslom (časť masla dáme do vnútra kuraťa a zvyšok na vrch). Podlejeme vodou a pečieme v rúre rozpálenej na 180 °C cca 90 minút na programe horkovzduch.


Servírovanie

V hlbokom tanieri servírujeme porciu pečenej zeleniny, celé malé kuriatko, výpek a na záver ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať