Provensálske mini kuriatko z jedného pekáča
Suroviny
- 200 g malých zemiakov
- 130 g mrkvy
- 130 g petržlenu
- 140 g zeleru
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 4 malé kuriatka
- 1 lyžica sušeného tymianu
- kôra z 1 citróna
- 100 g masla Pilos
- 400 ml vody
- 1 vetvička čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
zapekaciu misu, strúhadlo
POSTUP
Zemiaky a koreňovú zeleninu očistíme. Zemiaky so šupkou prekrojíme na polovice, zeleninu na menšie kusy a vložíme do zapekacej misy. Osolíme a okoreníme.
Mäso dôkladne osolíme, okoreníme a položíme na zeleninu. Ochutíme tymianom, citrónovou kôrou a maslom (časť masla dáme do vnútra kuraťa a zvyšok na vrch). Podlejeme vodou a pečieme v rúre rozpálenej na 180 °C cca 90 minút na programe horkovzduch.
Servírovanie
V hlbokom tanieri servírujeme porciu pečenej zeleniny, celé malé kuriatko, výpek a na záver ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.