Fašírky s orientálnym kuskusom
- 600 g mletého mäsa mix
- 100 g kuskusu
- 150 ml zeleninového vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžička grilovacieho korenia Mikado
- sušené oregano Mikado
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 vajce
- 2 lahôdkové cibuľky
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 50 g červenej cibule
- 50 g červenej papriky
- 50 g sušených hrozienok Belbake
- 50 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 30 g slnečnicových semienok Belbake
- rastlinný olej Promienna
- hladká múka (na obalenie)
Postup
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
Najskôr si pripravíme kuskus - nasypeme ho do misky, prilejeme k nemu horúci vývar a zľahka premiešame. Osolíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme približne 15 minút napučať.
Medzitým si pripravíme mäsovú zmes na fašírky. Mleté mäso ochutíme horčicou, grilovacím korením, oreganom, soľou a korením. Pridáme vajíčko a bielu časť lahôdkovej cibuľky (zelenú si odložíme na neskôr). Dôkladne premiešame a odložíme na chvíľu do chladničky.
Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a červenú papriku. Ochutíme soľou a korením. Potom pridáme sušené hrozienka, 2 lyžice vývaru a scedenú kukuricu. Zeleninovú zmes pridáme k napučanému kuskusu, prisypeme slnečnicové semienka a nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Z mäsovej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke a opečieme na rozpálenej panvici s rastlinným olejom z oboch strán dozlatista.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme kuskus a naň položíme 1 - 2 fašírky.