2
22
Zelerový šalát

Zelerový šalát

45 min
2 porcie

 Suroviny

  • 1 zeler
  • olivový olej
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 g sterilizovaných uhoriek
  • 1/2 limetky
  • 1 lyžička farebného korenia
  • 4 lyžice jogurtu

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu

Zeler očistíme, nakrájame na kocky a preložíme do zapekacej misy vystlanej alobalom. Ochutíme soľou, tymianom, 4 lyžicami olivového oleja a premiešame. Alobal uzavrieme a zmes pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút. Potom alobal otvoríme a pečieme ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť.

V mixéri rozmixujeme šalotku, strúčik cesnaku, sterilizované uhorky, šťavu z 1/2 limetky, farebné korenie, jogurt a 2 lyžice olivového oleja.

Servírovanie

Porciu upečeného zeleru prelejeme jogurtovou zmesou. Jedlo môžeme podávať s čili papričkou alebo posypané červeným korením.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. november 2022, 17:12

    Bolo by nápomocné napísať aj alobal do potrebných vecí na varenie. Prišla som domov s nákupom, ale alobal nemám.

    Odpovedať
  • V
    Viera Weisová
    10. december 2021, 13:42

    Ďakujem a teším sa. Weisová

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať