0
3
Zelerový šalát

Zelerový šalát

45 min
2 porcie

 

  • 1 zeler
  • olivový olej
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 g sterilizovaných uhoriek
  • 1/2 limetky
  • 1 lyžička farebného korenia
  • 4 lyžice jogurtu

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu

 

Zeler očistíme, nakrájame na kocky a preložíme do zapekacej misy vystlanej alobalom. Ochutíme soľou, tymianom, 4 lyžicami olivového oleja a premiešame. Alobal uzavrieme a zmes pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút. Potom alobal otvoríme a pečieme ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť.

 

V mixéri rozmixujeme šalotku, strúčik cesnaku, sterilizované uhorky, šťavu z 1/2 limetky, farebné korenie, jogurt a 2 lyžice olivového oleja.

 

Servírovanie

Porciu upečeného zeleru prelejeme jogurtovou zmesou. Jedlo môžeme podávať s čili papričkou alebo posypané červeným korením.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info