Zelerový šalát
Suroviny
- 1 zeler
- olivový olej
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 30 g sterilizovaných uhoriek
- 1/2 limetky
- 1 lyžička farebného korenia
- 4 lyžice jogurtu
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
Zeler očistíme, nakrájame na kocky a preložíme do zapekacej misy vystlanej alobalom. Ochutíme soľou, tymianom, 4 lyžicami olivového oleja a premiešame. Alobal uzavrieme a zmes pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút. Potom alobal otvoríme a pečieme ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť.
V mixéri rozmixujeme šalotku, strúčik cesnaku, sterilizované uhorky, šťavu z 1/2 limetky, farebné korenie, jogurt a 2 lyžice olivového oleja.
Servírovanie
Porciu upečeného zeleru prelejeme jogurtovou zmesou. Jedlo môžeme podávať s čili papričkou alebo posypané červeným korením.