Croque Monsieur sendvič so šalátom
Suroviny
Šalát
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- ½ lyžice horčice Kania
- šťava z ½ citróna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 reďkovky
- 10 cherry paradajok mix
- 1 hrsť rukoly
- 1 hrsť mladého špenátu
- 1 hrsť ľadového šalátu
Sendvič
- 40 g masla Pilos
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 200 ml mlieka Pilos
- 4 toastové chleby Tastino
- 200 g strúhaného ementálu Milbona
- 100 g dusenej šunky Pikok
Potrebujeme
- hriankovač
POSTUP
Šalát
Olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie vymiešame metličkou v miske. Prihodíme na tenké plátky nakrájané reďkovky, prekrojené cherry paradajky, rukolu, mladý špenát a ľadový šalát. Šalát s dresingom dôkladne premiešame.
Sendvič
Do hrnca s roztopeným maslom prisypeme hladkú múku. Opražíme a prilejeme mlieko. Hotový bešamel ochutíme soľou a korením.
Toastové chleby krátko zapečieme v hriankovači.
Na toast nanesieme vrstvu bešamelu, pridáme nastrúhaný syr, plátky šunky a prikryjeme druhým toastom, na ktorý natrieme ďalšiu vrstvu bešamelu. Navrch nasypeme syr a pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 250 °C.
Servírovanie
Sendvič Croque Monsieur servírujeme s porciou šalátu.