0
8
Croque Monsieur sendvič so šalátom

Croque Monsieur sendvič so šalátom

30 min
2 porcie

Suroviny

Šalát

  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • ½ lyžice horčice Kania
  • šťava z ½ citróna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 2 reďkovky
  • 10 cherry paradajok mix
  • 1 hrsť rukoly
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 1 hrsť ľadového šalátu


Sendvič

  • 40 g masla Pilos
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 4 toastové chleby Tastino
  • 200 g strúhaného ementálu Milbona
  • 100 g dusenej šunky Pikok

Potrebujeme

  • hriankovač

POSTUP

Šalát

Olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie vymiešame metličkou v miske. Prihodíme na tenké plátky nakrájané reďkovky, prekrojené cherry paradajky, rukolu, mladý špenát a ľadový šalát. Šalát s dresingom dôkladne premiešame.

Sendvič

Do hrnca s roztopeným maslom prisypeme hladkú múku. Opražíme a prilejeme mlieko. Hotový bešamel ochutíme soľou a korením.

Toastové chleby krátko zapečieme v hriankovači.

Na toast nanesieme vrstvu bešamelu, pridáme nastrúhaný syr, plátky šunky a prikryjeme druhým toastom, na ktorý natrieme ďalšiu vrstvu bešamelu. Navrch nasypeme syr a pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 250 °C.

Servírovanie

Sendvič Croque Monsieur servírujeme s porciou šalátu. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať