1

Pečené zemiaky na grile

Zemiaky sú ideálnou zeleninou na grilovanie. Môžete ich pripraviť rôznymi spôsobmi – grilovať v šupke, pokrájať na štvrtiny či polovice, naplniť mäsom, syrom alebo zeleninou. Alebo ich nakrájajte na plátky, pokvapkajte olivovým olejom, pridajte bylinky a zabaľte do alobalu.

Na grilovanie sa hodia skoro všetky druhy a veľkosti zemiakov. Malé zemiaky sú časovo nenáročnejšie na prípravu než väčšie. Stačí ich dôkladne umyť, pokvapkať olivovým olejom a piecť zabalené v alobale spolu s obľúbenými bylinkami a cesnakom.

Väčšie zemiaky môžete poukladať na rozpálený rošt a každých 15 minút otočiť, aby sa rovnomerne upiekli. Pečte ich približne hodinu, až kým nebudú v strede mäkké a na povrchu jemne chrumkavé. Zemiaky môžete piecť aj v pahrebe – zabaľte ich do alobalu a vložte do pahreby. Pečte, pokým pahreba nevychladne.

A ako podávať zemiaky pečené na grile? Stačí ich ochutiť soľou a korením. Podávajte ich s kúskom masla alebo vaším obľúbeným dipom. Zemiaky pripravené týmto spôsobom sa výborne hodia ako príloha ku grilovanému mäsu a ľahkým šalátom.

  • H
    Hosť
    03. jún 2019, 08:10

    ja šri priprave tychto zemiakov pouzivam rozmarinovy olej bio-bachovky.cz/277-rozmaryn-kulinarsky-bio-olej-50-ml-3700758102144.html kvoli zintenzivneniu chuti a aromy a zemiaky su tooop

    Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať