- 13. máj, 2015
- Blog
- Nezaradené
Pečené zemiaky na grile
Zemiaky sú ideálnou zeleninou na grilovanie. Môžete ich pripraviť rôznymi spôsobmi – grilovať v šupke, pokrájať na štvrtiny či polovice, naplniť mäsom, syrom alebo zeleninou. Alebo ich nakrájajte na plátky, pokvapkajte olivovým olejom, pridajte bylinky a zabaľte do alobalu.
Na grilovanie sa hodia skoro všetky druhy a veľkosti zemiakov. Malé zemiaky sú časovo nenáročnejšie na prípravu než väčšie. Stačí ich dôkladne umyť, pokvapkať olivovým olejom a piecť zabalené v alobale spolu s obľúbenými bylinkami a cesnakom.
Väčšie zemiaky môžete poukladať na rozpálený rošt a každých 15 minút otočiť, aby sa rovnomerne upiekli. Pečte ich približne hodinu, až kým nebudú v strede mäkké a na povrchu jemne chrumkavé. Zemiaky môžete piecť aj v pahrebe – zabaľte ich do alobalu a vložte do pahreby. Pečte, pokým pahreba nevychladne.
A ako podávať zemiaky pečené na grile? Stačí ich ochutiť soľou a korením. Podávajte ich s kúskom masla alebo vaším obľúbeným dipom. Zemiaky pripravené týmto spôsobom sa výborne hodia ako príloha ku grilovanému mäsu a ľahkým šalátom.