2

Super potraviny

Super potraviny je definícia pre prírodné, nespracované potraviny, s neobyčajne vysokými nutričnými hodnotami, ktoré blahodarne vplývajú na náš organizmus. Objavili sa názory, že klasifikovanie potravín ako super potraviny je iba marketingový ťah, ktorý má spopularizovať zriedkavé a často drahé výrobky. Ale určite nie je možné poprieť, že ovocie a zelenina, ktoré sa nachádzajú v zoznamoch super potravín, sú charakteristické bohatým množstvom vitamínov, prospešných tukov, rôznych mikroelementov alebo antioxidantov. Zoznámte sa s niektorými druhmi zeleniny a ovocia, ktoré sú na zozname super potravín!

Avokádo

Avokádo je veľmi ľahko rozložiteľné v ľudskom organizme. Nenasýtené mastné kyseliny obsiahnuté v tomto plode znižujú hladinu cholesterolu a predchádzajú Alzheimerovej chorobe. Vitamín C predchádza procesu starnutia buniek a posilňuje ich. Vzhľadom na vysoký obsah draslíka, konzumácia avokáda sa odporúča osobám, ktoré žijú v strese, sú neustále unavení a deprimovaní.

Cesnak

O výhodách konzumácie cesnaku sa hovorilo už v staroveku. Tvrdilo sa, že vďaka cesnaku je možné zachovať si dlhý život, zdravie a mladosť. Strúčiky cesnaku v sebe skrývajú predovšetkým vitamín C a B1. Ale vzhľadom na to, že cesnak sa v kuchyni používa len v malom množstve, minimálnym spôsobom obohacuje našu stravu. Cenia sa ale predovšetkým jeho antibakteriálne účinky.

Zázvor

Dobré vlastnosti zázvoru sú rovnako známe už po stáročia. Podporuje imunitný systém, pretože má schopnosť prehriať celé telo. Znižuje cholesterol a srdcový krvný tlak. Výborne vplýva na prácu tráviaceho traktu – zmierňuje nevoľnosť, reguluje prácu žalúdka. Zázvor obsahuje železo, vápnik a magnézium. Pozitívne vplýva na prácu mozgu, podporuje koncentráciu.

  • H
    Hosť
    18. september 2017, 08:11

    To co ste porobili s tymi strankami? Kde najdem klasicky lidl stanok s ovocim a zeleninou v akcii?

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      18. september 2017, 10:37

      Dobrý deň Petruj, našu aktuálnu ponuku zeleniny a ovocia nájdete tu: https://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?id=30&week=1 Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať