Ako od mamy
Chuť na sladké si dnes môžeme zahnať dezertmi od výmyslu sveta. V kurze sú najmä rôznorodé cheesecaky, brownies či raw torty. Prečo sa však nevrátiť ku koreňom a neskúsiť nejaký tradičný a overený recept? Veď sladké od mamy či od babičky zaváňa nielen nostalgiou, ale aj vôňou a chuťou, ktoré sa nedajú ničím nahradiť. Medzi najobľúbenejšie dobroty z nášho detstva nepochybne patria nadýchané parené buchty so slivkovým lekvárom. Vďačíme za ne českej a viedenskej kuchyni. Ich príprava je naozaj veľmi jednoduchá – stačí naplniť kysnuté cesto lekvárom, dať na niekoľko minúť napariť do hrnca a dobrota je na svete. Navyše, môžete ich plniť rôznymi plnkami a na záver už len posypať posýpkou, ktorú máte najradšej. Mak, orechy, strúhanka či kakao – každý nadšenec si vždy príde na svoje. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak poďte s nami do kuchyne a inšpirujte sa receptom na parené buchty od Veroniky.
Parené buchty so slivkovým lekvárom