0

Ako od mamy

Chuť na sladké si dnes môžeme zahnať dezertmi od výmyslu sveta. V kurze sú najmä rôznorodé cheesecaky, brownies či raw torty. Prečo sa však nevrátiť ku koreňom a neskúsiť nejaký tradičný a overený recept? Veď sladké od mamy či od babičky zaváňa nielen nostalgiou, ale aj vôňou a chuťou, ktoré sa nedajú ničím nahradiť. Medzi najobľúbenejšie dobroty z nášho detstva nepochybne patria nadýchané parené buchty so slivkovým lekvárom. Vďačíme za ne českej a viedenskej kuchyni. Ich príprava je naozaj veľmi jednoduchá – stačí naplniť kysnuté cesto lekvárom, dať na niekoľko minúť napariť do hrnca a dobrota je na svete. Navyše, môžete ich plniť rôznymi plnkami a na záver už len posypať posýpkou, ktorú máte najradšej. Mak, orechy, strúhanka či kakao – každý nadšenec si vždy príde na svoje. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak poďte s nami do kuchyne a inšpirujte sa receptom na parené buchty od Veroniky. 

Parené buchty so slivkovým lekvárom

 

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať