0

Ľadový letný sen

Dezert ako čerešnička na torte po každom hlavnom chode nechýba ani v Taliansku. Taliansko je síce považované za zmrzlinové kráľovstvo, no v ponuke má aj iné svetoznáme sladké dezerty. Veď priznajte sa, kto z vás neochutnal minimálne kávové tiramisu? Táto tradičná dobrota vyrobená z mascarpone, kávy, kakaa a piškót sa lahodne rozplýva na jazyku. Čoraz väčšej obľube sa u nás teší aj panna cotta, ktorá sa vyrába zo smotany, želatíny a z krupicového cukru. Perfektná je v kombinácii s čučoriedkovou omáčkou alebo s karamelom. Ďalšie sladké dezerty, o ktorých ste možno ani nevedeli, ale rozhodne stoja za to, aby ste ich nabudúce ochutnali, sú crostata – múčnik s nadýchaným žĺtkovým krémom a posypaný čerstvým ovocím, alebo cannoli – chrumkavé trubičky z ľahkého nadýchaného cesta plnené sladkým ricottovým krémom. A aké by to bolo, keby Taliani naplno nevyužili pri príprave dezertov aj svoje zmrzlinárske umenie? Jedným z takých je ľadové semifreddo – zmrzlinový koláč, v ktorom sa na vrstve cesta pýši lahodná mrazená pena. Už sa vám zbiehajú slinky? Žiadny problém! Veronika vám teraz krok za krokom ukáže, ako si hravo splniť ľadový letný sen o sladkom osviežujúcom semifredde.

Semifreddo s čokoládou a kávovými pusinkami

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať