Ľadový letný sen
Dezert ako čerešnička na torte po každom hlavnom chode nechýba ani v Taliansku. Taliansko je síce považované za zmrzlinové kráľovstvo, no v ponuke má aj iné svetoznáme sladké dezerty. Veď priznajte sa, kto z vás neochutnal minimálne kávové tiramisu? Táto tradičná dobrota vyrobená z mascarpone, kávy, kakaa a piškót sa lahodne rozplýva na jazyku. Čoraz väčšej obľube sa u nás teší aj panna cotta, ktorá sa vyrába zo smotany, želatíny a z krupicového cukru. Perfektná je v kombinácii s čučoriedkovou omáčkou alebo s karamelom. Ďalšie sladké dezerty, o ktorých ste možno ani nevedeli, ale rozhodne stoja za to, aby ste ich nabudúce ochutnali, sú crostata – múčnik s nadýchaným žĺtkovým krémom a posypaný čerstvým ovocím, alebo cannoli – chrumkavé trubičky z ľahkého nadýchaného cesta plnené sladkým ricottovým krémom. A aké by to bolo, keby Taliani naplno nevyužili pri príprave dezertov aj svoje zmrzlinárske umenie? Jedným z takých je ľadové semifreddo – zmrzlinový koláč, v ktorom sa na vrstve cesta pýši lahodná mrazená pena. Už sa vám zbiehajú slinky? Žiadny problém! Veronika vám teraz krok za krokom ukáže, ako si hravo splniť ľadový letný sen o sladkom osviežujúcom semifredde.