0

Paris - Brest

Francúzska delikatesa s názvom Paris – Brest má veľmi zaujímavý pôvod. Tento zákusok je inšpirovaný cyklistickými pretekmi! V roku 1891 ho vytvoril francúzsky cukrár Luis Durand, ktorého cukráreň sídlila na trase cyklistického závodu z Paríža do Brestu a späť. Chcel ním osláviť účastníkov závodu, preto svojím tvarom znázorňuje koleso bicykla. Rovnako ako pri francúzskych éclairs tvorí základ koláčika odpaľované cesto. Povrch môžete pred upečením posypať mandľami alebo vlašskými orechmi a po vychladnutí pocukrovať. Naplnený je vynikajúcim krémom s dvojfarebným efektom. Adriana vám vo videu ukáže, ako jednoducho ho vytvoríte.

Paris brest – venčeky z odpaľovaného cesta

Paris brest – venčeky z odpaľovaného cesta

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info