0

Sladká odysea

Jar je v plnom prúde, no pomaly sa v nás začínajú zobúdzať aj dovolenkové túžby. Čo by ste povedali na to, keby ste sa preniesli do teplých krajín hneď teraz? Splňte si sladké sny! Pripravte si vo svojej kuchyni niektorú zo sladkých gréckych dobrôt a ste skoro tam. Milovníci sladkých koláčov a zákuskov si v Grécku vždy prídu na svoje. Tradícia varenia a pečenia tu siaha ďaleko do minulosti. Grécka kuchyňa je inšpirovaná Západom i Východom a to sa odráža na pestrosti. Peržania priniesli jogurt, ryžu a sladkosti vyrobené z orechov, medu a zo sezamu. Arabský vplyv cítiť v chuti výrazných korenín. Škorica, klinčeky, nové korenie či rasca nesmú v gréckej kuchyni chýbať. Taliani naučili, ako správne pripraviť obľúbené cestoviny, a Turci zase voňavú kávu. Gréci milujú zdravé jedlá a v jedálnom lístku si potrpia na čerstvé ingrediencie. Tak nečakajte a vydajte sa na sladkú cestu s jedným z našich receptov. Vyskúšajte zatvoriť oči, ochutnajte a predstavte si, aký sladký život už čoskoro bude na vytúženej letnej dovolenke.

Domáca baklava s vlašskými orechami

Orechový tart s medom a figami

Koláč s gréckym jogurtom

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať