0

Sladký koniec prázdnin

K dobrému obedu patrí aj dezert a ten Veronikin je viac než dobrý. Tento týždeň na vás čaká sladký pozdrav zo slnečného Grécka. Vďaka voňavým figám, farebným pistáciám a sladkému medu sa budete cítiť znova ako na dovolenke pri mori. V našich končinách zvyčajne konzumujeme figy najmä počas Vianoc a zimných mesiacov. No vďaka letným dovolenkám stráveným v Stredomorí nám čoraz väčšmi chutia aj tie čerstvé. Kde sa však figy vzali? Do sladkej krásy dorastajú na stromoch figovníka, ktorý sa považuje za jeden z najstarších stromov vôbec. Pravdepodobne pochádzajú z Malej Ázie, no dnes sa pestujú najmä v Kalifornii, Turecku, Grécku, Portugalsku, Španielsku a Taliansku. Plody figovníka majú naozaj bohatú históriu. V starovekom Grécku boli cenené viac než zlato. V Egypte ich kňazi konzumovali počas obradných ceremónií a v Južnej Afrike sa darovali bohu pred začatím orby. Čerstvé figy sa zvyčajne jedia so šupkou, ktorá máva rôzne odtiene od zelenožltého až po tmavofialový. Zrelé plody sú mäkké, no zároveň pružné, voňavé a hlavne sladké. Čerstvé sa hodia na výrobu štiav, džemov, marmelád aj do šalátov. Sušené zase do rôznych omáčok. Ak si teraz s Veronikou pripravíte jej nový recept na mascarpone krém s chrumkavými pistáciovými trojuholníčkami, zistíte, že figy sa skvele hodia aj do netradičných dezertov. Tak hurá na cestu za sladkým!

Mascarpone krém s medom, orechmi a figami

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať