0

Čím vonia víno?

Všetkým. A vlastne týmto by sme mohli tento príspevok aj ukončiť, lebo to je najpravdivejšia odpoveď na položenú otázku. Kytica vôní, ktoré so sebou víno nesie, je tak pestrá a častokrát prekvapivá, že je veľmi ťažké odpovedať na túto otázku inak.

Medzi najobľúbenejšie vône vína patrí jednoznačne ovocie. Aj keď víno je vyrábané z hrozna, veľmi často možno vycítiť príchuť broskyne, višne, jablka a dokonca exotického ovocia, ako napríklad ananás, pomaranč či banán. To sú samozrejme len príklady, lebo zoznam je oveľa dlhší. V druhom rade sa najčastejšie vyskytujú vône bylín, kvetov, zeleniny a iné vône rastlinného pôvodu. Verili by ste, že víno môže voňať čerstvo pokosenou trávou, špargľami alebo sušeným tabakom?

To je len začiatok zoznamu prekvapivých chutí, aké so sebou môže priniesť fľaša tohto vzácneho nápoja. Medzi náznakmi vôní sa možno stretnúť s vôňou dreva, slaniny či sójovej omáčky. Na osladenie možno spomenúť tiež na takýto nápoj neočakávané vône ako čokoláda, med, orechy, káva či klinčeky.

Ale čo, keď cítite také vône ako vôňu mokrého psa, tchora, cesnaku, hríbov, prachu alebo dymu z údenia...? Znamená to, že víno nie je dobré? Ale kdeže! Aj tieto vône sú významné medzi kvalitnými a dobrými vínami.

Ako môžete vidieť, víno naozaj môže voňať všetkým. Preto, ak nabudúce ponoríte nos do pohára a budete rozmýšľať, čo cítite, zatvorte oči a nechajte fantáziu voľne prúdiť. Neexistujú žiadne zlé odpovede!

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať