0

Pozrime sa do vinice

Vinica je pozemok, na ktorom sa pestuje vínna réva. Hrozno z vinice sa dá použiť na priamu spotrebu ako stolové hrozno, alebo sa môže ďalej spracovávať na výrobu vína.

Rozdielnosť a kvalita viníc je ovplyvnená nasledujúcimi faktormi:

  • Kvalita pôdy – každá pôda je iná z pohľadu jej zloženia, obsahu a druhov minerálov a tiež ďalším chemickým zložením. Každá odroda vína preferuje iný typ pôdy.
  • Podnebie – rôzne odrody vínnej révy vyžadujú rôzne podmienky, niektoré majú radšej chladné podnebie, iné zase potrebujú skôr teplé.
  • Nadmorská výška – v závislosti od nadmorskej výšky sa mení množstvo a intenzita slnečného žiarenia.
  • Prítomnosť vody – každá vínna réva potrebuje pre svoj rast dostatok vody.

Vo svete existuje veľa vinárskych oblastí bohatých na vinice, ale za vinársku veľmoc v pestovaní a výrobe vína považujeme Francúzsko. Či už na základe historických dôvodov alebo vďaka ideálnym klimatickým podmienkam a odrodovej skladbe vo viniciach. Vinice vo Francúzsku sa nachádzajú po celej krajine od severu až na juh. Návšteva viníc a vinárstiev vo Francúzsku je skvelý zážitok, po ktorom určite vaša láska k vínu nadobudne úplne nový rozmer.

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať