späť na Encyklopédiu ovocia a zeleniny

Hliva ustricová

Hliva je stromový hríb s priemerom od 2 do 25 cm. Má mušľovitý tvar, je mäkká a veľmi jemná. Povrch hlivy je hladký. Farba hríba môže byť rôzna - existuje v odtieňoch hnedej a sivej, no niekedy máva aj modro-fialovú farbu. Biele alebo sivé lupene hlivy rastú veľmi nahusto.

Aké má vlastnosti?

Hliva je bohatá na vitamíny B a C. Obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, železo, vápnik, horčík či zinok. Pravidelná konzumácia tejto huby znižuje hladinu „zlého“ cholesterolu.

Ako ju jesť?

Varená sa skvele hodí do polievok alebo ako náplň do palaciniek. Výborne chutí obaľovaná v strúhanke a vyprážaná na panvici.

 

Nutričné hodnoty v 100 g:

• Energetická hodnota – 33 kcal

• Bielkoviny – 3,3 g

• Cukry – 6,1 g

• Tuky – 0,4 g

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info