späť na Encyklopédiu ovocia a zeleniny

Nektárinka

Nektárinka je odrodou broskyne. V dávnejších dobách bola nektárinka považovaná za kríženca slivky s broskyňou, ale genetické výskumy túto možnosť vylúčili. Má hladkú, lesklú kožu, ktorá má žlto-oranžovo - červené odtiene. Vnútri ovocia sa skrýva jedna, pomerne veľká kôstka. Dužina nektárinky je zvyčajne žltá, tvrdá a veľmi šťavnatá. Nektárinky sa začali konzumovať až na začiatku 20. storočia.

Aké má vlastnosti?

Jedna nektárinka pokrýva dennú potrebu vitamínu C u dospelého človeka, preto podporuje náš imunitný systém. Vitamín C napomáha organizmu vstrebávať železo. Produkuje kolagén, ktorý spôsobuje, že naša pokožka sa stáva pružnou. Strácaním kolagénu z pokožky vznikajú vrásky.

 

Nutričné hodnoty v 100 g ovocia:

• Energetická hodnota – 48 kcal

• Bielkovina – 0,9 g

• Cukry – 11,8 g

• Tuky – 0,2 g

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info