späť na Encyklopédiu ovocia a zeleniny

Nektárinka

Nektárinka je odrodou broskyne. V dávnejších dobách bola nektárinka považovaná za kríženca slivky s broskyňou, ale genetické výskumy túto možnosť vylúčili. Má hladkú, lesklú kožu, ktorá má žlto-oranžovo - červené odtiene. Vnútri ovocia sa skrýva jedna, pomerne veľká kôstka. Dužina nektárinky je zvyčajne žltá, tvrdá a veľmi šťavnatá. Nektárinky sa začali konzumovať až na začiatku 20. storočia.

Aké má vlastnosti?

Jedna nektárinka pokrýva dennú potrebu vitamínu C u dospelého človeka, preto podporuje náš imunitný systém. Vitamín C napomáha organizmu vstrebávať železo. Produkuje kolagén, ktorý spôsobuje, že naša pokožka sa stáva pružnou. Strácaním kolagénu z pokožky vznikajú vrásky.

 

Nutričné hodnoty v 100 g ovocia:

• Energetická hodnota – 48 kcal

• Bielkovina – 0,9 g

• Cukry – 11,8 g

• Tuky – 0,2 g

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať