2
9
Bábovka s ricottou a citrónovou polevou

Bábovka s ricottou a citrónovou polevou

1 h 30 m
12 porcií

Bábovka

  • 160 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 4 vajíčka
  • štipka soli Belbake
  • šťava a kôra z 2 citrónov
  • 500 g ricotty Lovilio
  • 200 g detskej krupice Belbake

Poleva

  • 60 g zmäknutého masla Pilos
  • 160 g práškového cukru Belbake
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (15 ml)
  • 100 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
  • 3 lyžice gréckeho jogurtu Eridanous

Na ozdobenie

  • 80 g nesolených pistácií Alesto
     

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • stierku
  • formu na bábovku

Bábovka

Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Za stáleho miešania postupne prilejeme žĺtky a šľaháme ďalej. Medzitým z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do maslovej peny prišľaháme citrónovú šťavu a kôru. Ricottu a krupicu primiešame ručne stierkou. Na záver cesto odľahčíme snehom. Vmiešavame ho opatrne pomocou stierky. Cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme asi 45 minút pri 170 °C. Upečenú bábovku necháme
vychladnúť vo forme.

Poleva

Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Prišľaháme citrónovú šťavu a ručne primiešame nátierku z čerstvého syra a grécky jogurt. Hotovú polevu odložíme do chladničky.

Servírovanie

Vychladnutú bábovku opatrne vyklopíme z formy a dozdobíme polevou a nasekanými pistáciami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať