Bábovka s ricottou a citrónovou polevou
Bábovka
- 160 g zmäknutého masla Pilos
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 4 vajíčka
- štipka soli Belbake
- šťava a kôra z 2 citrónov
- 500 g ricotty Lovilio
- 200 g detskej krupice Belbake
Poleva
- 60 g zmäknutého masla Pilos
- 160 g práškového cukru Belbake
- 1 lyžica citrónovej šťavy (15 ml)
- 100 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
- 3 lyžice gréckeho jogurtu Eridanous
Na ozdobenie
- 80 g nesolených pistácií Alesto
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- stierku
- formu na bábovku
Bábovka
Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Za stáleho miešania postupne prilejeme žĺtky a šľaháme ďalej. Medzitým z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do maslovej peny prišľaháme citrónovú šťavu a kôru. Ricottu a krupicu primiešame ručne stierkou. Na záver cesto odľahčíme snehom. Vmiešavame ho opatrne pomocou stierky. Cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme asi 45 minút pri 170 °C. Upečenú bábovku necháme
vychladnúť vo forme.
Poleva
Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Prišľaháme citrónovú šťavu a ručne primiešame nátierku z čerstvého syra a grécky jogurt. Hotovú polevu odložíme do chladničky.
Servírovanie
Vychladnutú bábovku opatrne vyklopíme z formy a dozdobíme polevou a nasekanými pistáciami.