Bábovka s ricottou a citrónovou polevou
Bábovka
- 160 g zmäknutého masla Pilos
 - 200 g kryštálového cukru Belbake
 - 4 vajíčka
 - štipka soli Belbake
 - šťava a kôra z 2 citrónov
 - 500 g ricotty Lovilio
 - 200 g detskej krupice Belbake
 
Poleva
- 60 g zmäknutého masla Pilos
 - 160 g práškového cukru Belbake
 - 1 lyžica citrónovej šťavy (15 ml)
 - 100 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
 - 3 lyžice gréckeho jogurtu Eridanous
 
Na ozdobenie
- 80 g nesolených pistácií Alesto
 
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
 - stierku
 - formu na bábovku
 
Bábovka
Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Za stáleho miešania postupne prilejeme žĺtky a šľaháme ďalej. Medzitým z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do maslovej peny prišľaháme citrónovú šťavu a kôru. Ricottu a krupicu primiešame ručne stierkou. Na záver cesto odľahčíme snehom. Vmiešavame ho opatrne pomocou stierky. Cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme asi 45 minút pri 170 °C. Upečenú bábovku necháme
vychladnúť vo forme.
Poleva
Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Prišľaháme citrónovú šťavu a ručne primiešame nátierku z čerstvého syra a grécky jogurt. Hotovú polevu odložíme do chladničky.
Servírovanie
Vychladnutú bábovku opatrne vyklopíme z formy a dozdobíme polevou a nasekanými pistáciami.
                





 Veronika Bušová