4
27
Orechové rezy s gaštanovým krémom a čokoládou

Orechové rezy s gaštanovým krémom a čokoládou

2 h 0 m
15 porcií

Suroviny

Cesto

  • 150 g bielkov (z cca 5 vajec)
  • štipka soli Kania
  • 250 g práškového cukru Belbake
  • 250 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 20 g Zlatého klasu bezgluténového
  • 1 lyžica instantnej kávy Bellarom


Krém

  • 5 žĺtkov
  • 1 vajce
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 30 ml vody
  • 250 g studeného masla Pilos
  • 30 g kakaa Castello
  • 250 g rozmrazeného gaštanového pyré Culinea
  • 30 ml tuzemáku Alliance


Poleva

  • 100 g horkej čokolády J. D. Gross (74 %)
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g vlašských orechov Alesto

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, sekací mixér, veľký plech s rozmermi cca 30 × 40 cm, papier na pečenie

POSTUP

Cesto

Bielky šľaháme so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor. K vyšľahanému pevnému snehu opatrne stierkou primiešame najemno nasekané orechy, Zlatý klas a kávu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 – 20 minút.

Krém

Žĺtky s celým vajíčkom šľaháme v robotovi. Medzitým z cukru a vody uvaríme hustý sirup. Postupne ho prilievame k šľahajúcim sa žĺtkom. Šľaháme do vychladnutia a potom postupne pridávame ostatné suroviny.

Upečené vychladnuté cesto preklopíme a stiahneme papier na pečenie. Korpus prerežeme na polovice. Jednu polovicu potrieme vyšľahaným krémom, prikryjeme druhou polovicou a opäť potrieme krémom. Koláč necháme tuhnúť v chladničke.

Poleva

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme minútu postáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu - ganache. Polevu rovnomerne nanesieme na koláč a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Na stuhnutom koláči pomocou noža namočeného do horúcej vody najprv zrežeme okraje a potom ho nakrájame na rezy. Dozdobíme vlašskými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. január 2022, 18:02

    Na otázku k technologickému postupu - cukrový sirup primiešavame do vyšľahaných vajec vriaci ( efet šľahania vajec nad parou). Týmto sa teplota masy zvýši, takže následne pridávané maslo nemusí byť zmäknuté. Aspom mne to tak pri pečení koláča fungovalo.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. január 2022, 14:17

    Skvelý recept. Urobila som ako tortu. Keďže gaštanové pyré je sladené, cukor som ubrala. Výsledok vynikajúci.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. január 2022, 11:44

    Dobrý deň, rada by som sa spýtala...ked budem prilievať horúci sirup k žĺtkam...akú by mal mať teplotu sirup?..a ešte 1 otázka...do krému ide naozaj studené maslo z chladničky a nie zmäknuté? dakujem za odpoved

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. január 2022, 16:30

    Je to vynikajúci recept a doporučujem si ho urobiť.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať