
Halloweenske brownie s nátierkou Spekulatius
Suroviny
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 200 g masla Pilos
- 3 vajcia
- 1 lyžička soli Kania
- 220 g kryštálového cukru Belbake
- 80 g hladkej múky Belbake
- 20 g kakaa Belbake
- 400 g Spekulatius nátierky Mister Choc
Ešte budeme potrebovať
- očká z fondánu
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, forma č. 14 otvárateľná, papier na pečenie, džbán, dlhý zúbkovaný nôž
POSTUP
Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme vajcia, soľ a cukor do hustej peny. Následne vlejeme roztopenú čokoládu, premiešame a prisypeme preosiatu múku s kakaom. Všetko spolu premiešame. Pripravené cesto vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, rozotrieme ku okrajom a dochutíme Spekulatius nátierkou. Nátierku zohrejeme, aby bola tekutá a vmramorujeme do cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 20 – 30 minút.
Servírovanie
Halloweenske brownie s nátierkou Spekulatius nakrájame na kocky a dozdobíme očkami z fondánu.