Banánovo-malinová zmrzlina
ZMRZLINA
- 400 ml kokosového mlieka Vitasia
- 6 veľkých zrelých banánov
- 150 g čerstvých alebo mrazených malín
GRANOLA
- 240 g polohrubej múky Castello
- 120 g trstinového cukru Belbake
- ½ lyžičky prášku do pečiva Castello
- ½ lyžičky mletej škorice Mikado
- ½ lyžičky soli Castello
- 180 g ovsených vločiek Crownfield
- 120 g masla Pilos
Postup
Potrebujeme
- mixér na smoothie
- plech na pečenie
- papier na pečenie
ZMRZLINA
Kokosové mlieko nalejeme do mixéra, pridáme banány a maliny a rozmixujeme na hladkú kašu. Prelejeme do mrazuvzdornej nádoby a vložíme do mrazničky.
Tip: Aby bola zmrzlina ešte krémovejšia, môžeme ju počas mrazenia niekoľkokrát premiešať.
GRANOLA
Všetky suroviny na granolu nasypeme do misky a rukami vymiešame mrveničku. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vysypeme naň granolu. Pečieme pri 180 °C dozlatista.
SERVÍROVANIE
Zmrzlinu vyberieme z mrazničky a necháme chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote. Do misky alebo pohára naservírujeme niekoľko kopčekov zmrzliny a posypeme vychladnutou granolou.