Čučoriedkový chlebík s jogurtom
Chlebík
- 150 g masla Pilos
- 2 vajíčka
- 200 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- kôra z 2 citrónov
- 225 g hladkej múky Belbake
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 5 g sódy bikarbóny
- 200 g čučoriedok
Poleva
- 180 g práškového cukru Belbake
- šťava z 1 – 2 citrónov
Ozdoba
- 100 g čučoriedok
- čerstvá mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- metličku
- strúhadlo
- stierku
- formu na chlebík s rozmermi 22 × 8 × 7 cm
- papier na pečenie
Chlebík
Maslo roztopíme a zmiešame s ostatnými tekutými ingredienciami. Pridáme nastrúhanú kôru z umytých a osušených citrónov a ostatné sypké ingrediencie. Zľahka premiešame, aby cesto ostalo vláčne. Polovicou cesta naplníme formu vystlanú papierom na pečenie. Na vrch poukladáme čučoriedky a jemne povtláčame. Prikryjeme zvyšným cestom a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 1 hodinu.
Upečený chlebík necháme vo forme vychladnúť. Potom ho uvoľníme a vyberieme z formy.
Poleva
Zmiešaním práškového cukru a citrónovej šťavy pripravíme polevu, ktorú úhľadne nanesieme na chlebík. Dozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty.