1
29
Čučoriedkový chlebík s jogurtom

Čučoriedkový chlebík s jogurtom

1 h 20 m
12 porcií

Chlebík

  • 150 g masla Pilos
  • 2 vajíčka
  • 200 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • kôra z 2 citrónov
  • 225 g hladkej múky Belbake
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 200 g čučoriedok

 

Poleva

  • 180 g práškového cukru Belbake
  • šťava z 1 – 2 citrónov

 

Ozdoba

  • 100 g čučoriedok
  • čerstvá mäta

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • strúhadlo
  • stierku
  • formu na chlebík s rozmermi 22 × 8 × 7 cm
  • papier na pečenie

 

Chlebík

Maslo roztopíme a zmiešame s ostatnými tekutými ingredienciami. Pridáme nastrúhanú kôru z umytých a osušených citrónov a ostatné sypké ingrediencie. Zľahka premiešame, aby cesto ostalo vláčne. Polovicou cesta naplníme formu vystlanú papierom na pečenie. Na vrch poukladáme čučoriedky a jemne povtláčame. Prikryjeme zvyšným cestom a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 1 hodinu.

Upečený chlebík necháme vo forme vychladnúť. Potom ho uvoľníme a vyberieme z formy.

 

Poleva

Zmiešaním práškového cukru a citrónovej šťavy pripravíme polevu, ktorú úhľadne nanesieme na chlebík. Dozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať