
Bezlepkové desiatové medvedíky
Suroviny
- 2 vajcia
- 100 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 100 g roztopeného masla Pilos
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 150 g hladkej bezlepkovej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake alebo s vínnym kameňom
- 1 lyžica kakaa Belbake
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, silikónová forma medvedíky, cukrárske vrecká bez špičky
POSTUP
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli do peny po dobu cca 5 minút. Následne, za stáleho miešania, prilejeme roztopené maslo a smotanu na šľahanie. Prisypeme múku, kypriaci prášok do pečiva a zľahka zapracujeme. ⅔ z cesta prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Do zvyšnej ⅓ pridáme kakao, zamiešame a prelejeme do druhého cukrárskeho vrecka. Pripravíme medvedíkovú silikónovú formu. Tmavým cestom vyplníme nožičky, pusinku, ušká a bruško. Zvyšok formy vyplníme svetlým cestom. Medvedíkov pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, následne vyklopíme a podávame.