0
12
Čokoládovo-hruškový koláč s mandľami

Čokoládovo-hruškový koláč s mandľami

4 h 0 m
12 porcií

Suroviny

Cesto

  • 180 g hladkej múky Belbake
  • 30 g mletých mandlí Belbake
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • štipka soli Kania
  • 130 g masla Pilos
  • 1 vajce


Sirup

  • 1 l vody
  • 400 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 g trstinového cukru Belbake
  • šťava z 1 citróna
  • 20 g celej škorice Kania
  • 2 lyžičky kávy Bellarom
  • 5 hrušiek


Náplň

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 300 g mliečnej čokolády Fin Carré
  • 40 g masla Pilos


Ozdoba

  • 60 g mandľových lupienkov Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom lopatka, potravinovú fóliu, tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 22 cm, papier na pečenie, kuchynské utierky, vykrajovač jadrovníkov

POSTUP

Cesto

Všetky sypké suroviny zmiešame v robote. Pridáme maslo a vypracujeme mrveničku, do ktorej pridáme 1 vajce. Cesto zabalíme do fólie a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke.

Cesto pomúčime, rozvaľkáme a preložíme do formy. Povtláčame ku okrajom a prebytočné cesto zrežeme.

Tip: Prebytočné cesto môžeme použiť na prípravu sušienok. 

Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo a pečieme najskôr naslepo, prikryté papierom na pečenie a zaťažené ryžou alebo fazuľou. Počas pečenia sa tak cesto nebude vydúvať a bude mať rovné dno. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Potom dáme papier na pečenie dole a dopečieme dozlatista.

Sirup

Hrušky spracujeme ideálne deň vopred, aby stihli cez noc odstáť v sirupe.

Do hrnca nalejeme vodu, prisypeme kryštálový aj trstinový cukor, prilejeme citrónovú šťavu, balík celej škorice a kávu. Zmes necháme zovrieť.

Hrušky ošúpeme a vložíme do sirupu. Varíme ich na miernom ohni približne 30 minút. Zmes odstavíme a hrušky necháme marinovať do ďalšieho dňa.

Náplň

Smotanu na šľahanie zohrejeme. Čokoládu nalámeme do misky, zalejeme horúcou smotanou, necháme minútu odstáť a rozmiešame dohladka. Vmiešame zmäknuté maslo a rozmiešame na hladkú lesklú náplň.

Pripravenú čokoládovú náplň nalejeme do vychladnutého korpusu.

Hrušky vyberieme zo sirupu a osušíme. Pozdĺžne prerežeme na polovice a odstránime jadrovníky. Nakrájame na tenké plátky a vložíme do pripravenej náplne.

Koláč posypeme mandľovými lupienkami a necháme stuhnúť v chladničke.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať