Medovo-orechové gule
Suroviny
- 230 g hladkej múky Belbake
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička perníkového korenia Kania
- 50 g práškového cukru Belbake
- 60 g masla Pilos
- 3 lyžice medu
- 2 vajcia
- 125 g kondenzovaného mlieka Pilos
Servírovanie
- mleté vlašské orechy Alesto
Potrebujeme
sekací mixér, zapekaciu misu alebo plech s rozmermi cca 24 × 21 cm
POSTUP
Múku, orechy, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, perníkové korenie, cukor, 30 g masla, med a vajcia spolu zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Cesto rozvaľkáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. Upečené ho necháme úplne vychladnúť.
Vychladnuté cesto rozmrvíme. Pridáme kondenzované mlieko, 30 g masla a opäť vypracujeme cesto, z ktorého tvoríme malé guľôčky.
Servírovanie
Guľôčky servírujeme obalené v mletých vlašských orechoch.