Bezmúčny tiramisu rez
Suroviny
Korpus
- 250 g mletých mandlí Belbake
- 180 g kryštálového cukru Belbake
- ½ lyžičky soli Kania
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 4 vajcia
- 200 g kyslej smotany Pilos (30 %)
- 30 ml tuzemáku
- 20 g instantnej kávy Bellarom
- 50 – 100 g mletých mandlí Belbake
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Milbona
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g práškového cukru Belbake
Sirup
- 80 ml vody
- 30 ml tuzemáku
- 10 g instantnej kávy Bellarom
Ozdoba
- 30 g kakaa Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, formu na chlebík, papier na pečenie, cukrárske vrecko s hladkou špičkou
POSTUP
V miske zmiešame sypké suroviny a nakypríme ich metličkou.
V druhej miske zmiešame tekuté suroviny, prisypeme k sypkým a zmes vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička na redšie cesto.
Tip: Ak je cesto príliš riedke, pridáme ešte 50 – 100 g najemno mletých mandlí.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 – 50 minút.
Upečený korpus necháme vo forme úplne vychladnúť.
Medzitým roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli.
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom dotuha. Prilejeme roztopenú bielu čokoládu a došľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko a necháme stuhnúť v chladničke.
Na sirup zohrejeme vodu s tuzemákom a v zmesi rozpustíme instantnú kávu.
Vychladnutý korpus vyrežeme z formy, stiahneme papier na pečenie, zrežeme vrch a následne korpus rozrežeme na polovicu. Oba korpusy necháme nasiaknuť vychladnutým sirupom. Na korpus nanášame krém, prikryjeme ďalším korpusom a znova nanesieme krém. Dezert necháme stuhnúť v chladničke a pred servírovaním ho posypeme kakaom.