Bravčové kapsy plnené kyslou kapustou s opekanými zemiakmi
- 3 plátky bravčových rezňov
- 4 plátky Schwarzwaldskej šunky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- 250 g kyslej kapusty Chira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice bravčovej masti
- 200 g zemiakov
- 80 g masla
- vňať lahôdkovej cibuľky alebo čerstvá pažítka
POTREBUJEME
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- sitko
- drevené špajle
- grilovaciu panvicu
- papierové utierky
Bravčové kapsy
Bravčové rezne narežeme ostrým špicatým nožom tak, aby vznikli kapsy, ktoré budeme plniť. Mäso cez potravinovú fóliu naklepeme.
Schwarzwaldskú šunku nakrájame na tenké pásiky, cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Všetko spolu orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji do zlatohneda. Pridáme scedenú kyslú kapustu, osolíme a okoreníme. Restujeme asi 2 – 3 minúty. Hotovú kapustu necháme trochu vychladnúť a naplníme ňou pripravené kapsy z bravčového. Mäso uzatvoríme špajľami a z oboch strán osolíme a okoreníme. Kapsy opekáme sprudka na bravčovej masti na grilovacej panvici z každej strany asi 4 minúty.
Opekané zemiaky
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na asi 0,5 cm plátky. Na panvici necháme rozpustiť maslo s olivovým olejom a maslo necháme vyškvariť. Potom na panvicu pridáme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda. Na papierových utierkach ich osušíme od prebytočného tuku.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme plnenú bravčovú kapsu a opekané zemiaky. Ozdobíme nasekanou vňaťou lahôdkovej cibuľky alebo nasekanou pažítkou.