4
60
Bravčové kapsy plnené kyslou kapustou s opekanými zemiakmi

Bravčové kapsy plnené kyslou kapustou s opekanými zemiakmi

45 min
3 porcie
  • 3 plátky bravčových rezňov
  • 4 plátky Schwarzwaldskej šunky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Italiamo
  • 250 g kyslej kapusty Chira
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 200 g zemiakov
  • 80 g masla
  • vňať lahôdkovej cibuľky alebo čerstvá pažítka

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • sitko
  • drevené špajle
  • grilovaciu panvicu
  • papierové utierky

Bravčové kapsy

Bravčové rezne narežeme ostrým špicatým nožom tak, aby vznikli kapsy, ktoré budeme plniť. Mäso cez potravinovú fóliu naklepeme.

Schwarzwaldskú šunku nakrájame na tenké pásiky, cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Všetko spolu orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji do zlatohneda. Pridáme scedenú kyslú kapustu, osolíme a okoreníme. Restujeme asi 2 – 3 minúty. Hotovú kapustu necháme trochu vychladnúť a naplníme ňou pripravené kapsy z bravčového. Mäso uzatvoríme špajľami a z oboch strán osolíme a okoreníme. Kapsy opekáme sprudka na bravčovej masti na grilovacej panvici z každej strany asi 4 minúty.

Opekané zemiaky

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na asi 0,5 cm plátky. Na panvici necháme rozpustiť maslo s olivovým olejom a maslo necháme vyškvariť. Potom na panvicu pridáme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda. Na papierových utierkach ich osušíme od prebytočného tuku.

SERVÍROVANIE

Na tanier naložíme plnenú bravčovú kapsu a opekané zemiaky. Ozdobíme nasekanou vňaťou lahôdkovej cibuľky alebo nasekanou pažítkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. október 2015, 23:18

    vyborne a jednoduche,vdaka za recept.

    Odpovedať
  • Viktoria
    18. apríl 2015, 14:19

    na moj vkus trošku suchšie ale chuťovo výborné

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. máj 2014, 17:30

    Veľmi dobré, naozaj, napriek tomu, že jedlá s kyslou kapustou veľmi nejedávam, toto je výborné, o pár dní plánujem spraviť znova.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. apríl 2014, 13:06

    Super recept, robila som toto fajné jedlo. Rýchle, nenáročné a lahodné. Všetci sme si oblizovali prsty.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať