Glazovaný bôčik so zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou
Suroviny
- 800 g bravčového bôčika
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Vita D'or
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice strúhaného zázvoru
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- chilli korenie
- 4 lyžice trstinového cukru Belbake
- 100 ml suchého bieleho vína Soave
- 100 ml sójovej omáčky
- 200 ml vody
- 300 g jazmínovej ryže Golden Sun
- sezam
- 2 lahôdkové cibuľky
Cesnakové chipsy
- 8 strúčikov cesnaku
- rastlinný olej Vita D´or
Potrebujeme
- strúhadlo, kovové sitko
POSTUP
Kocky bôčika vložíme do osolenej vody a na miernom ohni varíme 5 – 10 minút. Precedíme a osušíme.
Tip: Scedenú vodu môžeme použiť napríklad na cesnačku.
Takto pripravené kocky bôčika opečieme v hlbokej panvici s rozpáleným olejom zo všetkých strán do zlatista. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nastrúhaný cesnak a zázvor.
Osolíme, okoreníme, pridáme cukor a necháme skaramelizovať.
Podlejeme bielym vínom, pridáme sójovú omáčku a mäso i so šťavou vložíme späť. Podlejeme trochou vody a pod pokrievkou varíme asi 40 minút do mäkka. Podľa potreby prilievame vodu.
Cesnakové chipsy
Cesnak nakrájame na rovnako hrubé plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista. Dávame pozor, aby sa nespálili.
Servírovanie
Glazovaný bôčik servírujeme s jazmínovou ryžou, dochutený sezamom, restovanými chipsmi cesnaku a lahôdkovou cibuľkou.