XXL pita chlieb s kuracím mäsom a šalátom
Suroviny
- 180 ml teplej vody
- 10 g čerstvého droždia
- 300 g polohrubej múky Belbake
- 1 červená cibuľa
- 2 paradajky
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 3 lyžice jogurtu gréckeho typu Pilos
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- šťava z 1 citróna
- 500 g kuracích prsných rezňov
- ½ lyžice sušenej bazalky
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžica medu
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček, gril, panvicu, alobal
POSTUP
V teplej vode rozmiešame droždie a necháme odstáť. V robote s nadstavcom hák vymiešame múku, soľ a vodu s droždím. Cesto necháme vykysnúť približne 60 minút. Následne na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme na veľkú placku a na suchom grile opečieme z každej strany.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, paradajky na plátky, petržlenovú vňať nadrobno, preložíme do misy a zmiešame s olejom, soľou a korením.
V menšej miske zmiešame jogurt, soľ, korenie, šťavu z ½ citróna, sušený cesnak a šťavu z ½ citróna. Kuracie prsia nakrájame na rezance, ochutíme šťavou z ½ citróna, sušenou bazalkou, soľou, korením, mletou paprikou, sušeným cesnakom, medom a olejom. Kuracie mäso opečieme na panvici.
Servírovanie
Pitu potrieme dresingom, prikryjeme mäsom a šalátom. Na záver zrolujeme a zabalíme do alobalu.