Bravčové kocky so šošovicou a klobásou
- 600 g bravčových kociek na guláš
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- hladká múka Belbake (na pomúčenie)
- rastlinný olej Vita D´or
- 100 g uherskej klobásy Pikok
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g zeleniny (mrkva, zeler, petržlen, stopkový zeler)
- 3 bobkové listy Mikado
- 400 g lúpaných krájaných paradajok Freshona
- 2 lyžice sladkej mletej papriky Mikado
- 500 ml bravčového vývaru
- 200 g šošovice Cornfarm
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- hlbokú panvicu s pokrievkou
Bravčové kocky osolíme, okoreníme a pomúčime. Opečieme ich v rozohriatej panvici s trochou oleja zo všetkých strán. Kocky preložíme do misy a v panvici na výpeku orestujeme klobásu nakrájanú na polkruhy. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a cesnak na plátky. Po chvíli pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, bobkové listy a paradajky z konzervy. Necháme prejsť varom, pridáme sladkú papriku a podlejeme vývarom. Potom do základu vložíme opečené mäso a dusíme do polomäkka. Na záver pridáme nenamočenú šošovicu a spolu varíme domäkka.
Servírovanie
Jedlo ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s uvarenými zemiakmi s pažítkou alebo pečivom.