Pražma kráľovská v alobale so stredomorskou zeleninou
Suroviny
- 4 pražmy kráľovské
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- čerstvá bazalka
- 100 g papriky mix
- 100 g červenej cibule
- 100 g cukety
- 100 g cherry paradajok
- 30 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 30 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 8 strúčikov cesnaku
- 100 ml bieleho suchého vína
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
Potrebujeme
gril, alobal
POSTUP
Na alobal položíme umytú, očistenú a osušenú rybu. Na niekoľkých miestach na koži narežeme, aby sa koreniny dostali do mäsa. Osolíme, okoreníme a do ryby vložíme bazalku a strúčiky cesnaku.
Na rybu a okolo ryby položíme nakrájané papriky, červenú cibuľu, cuketu, paradajky, olivy, bazalku a cesnak. Pokvapkáme trochou bieleho vína, opäť osolíme, okoreníme a alobal uzatvoríme.
Zabalenú pražmu vložíme do rozpáleného grilu na 200 °C a pečieme približne 25 minút domäkka. Po upečení necháme pár minút odpočinúť, alobal otvoríme, rybu pokvapkáme olejom a podávame. Najlepšie chutí s pečivom alebo zemiakmi.