0
13
Rizoto s mletým mäsom, strúhaným syrom a kyslou uhorkou

Rizoto s mletým mäsom, strúhaným syrom a kyslou uhorkou

2 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice rastlinného oleje Vita D'or
  • 400 g mletého mäsa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 65 g mrkvy
  • 70 g zeleru
  • 65 g petržlenu
  • 200 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
  • 1 lyžica sladkej papriky Kania
  • 1 lyžica štipľavej papriky Kania
  • 1 l hydinového vývaru
  • 400 g predvarenej ryže Golden Sun
  • 100 g mrazeného hrášku Freshona
  • 100 g eidamu Pilos
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • zavárané korenené uhorky Cornichons Freshona

Potrebujeme

  • strúhadlo

POSTUP

V širokom hrnci s rozpáleným olejom restujeme mäso. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami. K opečenému mäsu pridáme nakrájané cibule, nadrobno nasekaný cesnak a po chvíľke i kocky koreňovej zeleniny (mrkvu, zeler, petržlen). Krátko restujeme.

Ochutíme paradajkami z konzervy, mletou sladkou i štipľavou paprikou a po krátkom opečení zalejeme vývarom.

Do tekutého základu nasypeme hrášok, ryžu a pomaly varíme pod pokrievkou do zmäknutia ryže a vyparenia/vsiaknutia väčšiny tekutiny. Následne necháme 30 minút na teplom mieste odpočinúť.

Servírovanie

Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Podávame s kyslými uhorkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať