Rizoto s mletým mäsom, strúhaným syrom a kyslou uhorkou
Suroviny
- 2 lyžice rastlinného oleje Vita D'or
- 400 g mletého mäsa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 bobkové listy Kania
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 65 g mrkvy
- 70 g zeleru
- 65 g petržlenu
- 200 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 1 lyžica sladkej papriky Kania
- 1 lyžica štipľavej papriky Kania
- 1 l hydinového vývaru
- 400 g predvarenej ryže Golden Sun
- 100 g mrazeného hrášku Freshona
- 100 g eidamu Pilos
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- zavárané korenené uhorky Cornichons Freshona
Potrebujeme
- strúhadlo
POSTUP
V širokom hrnci s rozpáleným olejom restujeme mäso. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami. K opečenému mäsu pridáme nakrájané cibule, nadrobno nasekaný cesnak a po chvíľke i kocky koreňovej zeleniny (mrkvu, zeler, petržlen). Krátko restujeme.
Ochutíme paradajkami z konzervy, mletou sladkou i štipľavou paprikou a po krátkom opečení zalejeme vývarom.
Do tekutého základu nasypeme hrášok, ryžu a pomaly varíme pod pokrievkou do zmäknutia ryže a vyparenia/vsiaknutia väčšiny tekutiny. Následne necháme 30 minút na teplom mieste odpočinúť.
Servírovanie
Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Podávame s kyslými uhorkami.