1
7
Bravčové rebierka s pikantnou slivkovou omáčkou

Bravčové rebierka s pikantnou slivkovou omáčkou

2 h 0 m
5 porcií

Suroviny

  • 1100 g bravčových rebierok bez hrudnej kosti
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 5 guľôčok nového korenia
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 7 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 2 šalotky
  • 1 hrsť sušených sliviek Alesto
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • štipka mletej škorice Kania
  • 100 g slivkového lekváru Sympathica
  • 200 ml červeného suchého vína
  • šťava z 1 citróna
  • ½ zeleru
  • 3 petržleny
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 fenikel
  • 2 bagety
  • 150 g listového šalátu mix

Potrebujeme

  • plech na pečenie

POSTUP

Rebrá osolíme, okoreníme a dáme variť do vody. Prihodíme nové korenie, celé čierne korenie, rozmarín a 4 strúčiky cesnaku. Prikryjeme pokrievkou a varíme približne 1 hodinu.

Kým sa mäso varí, pripravíme omáčku.

Do menšieho hrnca nalejeme olej. Pridáme 1 nadrobno nasekanú šalotku a 3 strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista. Pridáme prekrojene slivky, kajenské korenie, škoricu, slivkový lekvár a po chvíli prilejeme víno. Varíme cca 5 minút. Podľa potreby prilejeme vodu. Na záver ochutíme šťavou z ½ citróna.

Koreňovú zeleninu (zeler, petržlen a mrkvu) nakrájame na menšie kúsky. Pridáme nakrájanú cibuľu a preložíme na plech. Osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Na plech pridáme predvarené rebrá, prelejeme omáčkou a podlejeme vodou, v ktorej sa rebrá varili. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 60 minút.

V mise zmiešame na plátky nakrájaný fenikel, šťavu z ½ citróna, feniklovú vňať a 1 nakrájanú šalotku. Osolíme, okoreníme a chvíľu marinujeme. Pridáme listový šalát, pokvapkáme olejom a zľahka premiešame.

Na panvici s olejom orestujeme plátky bagety dochrumkava.

Servírovanie

Bravčové rebierka servírujeme s koreňovou zeleninou a feniklovým šalátom. Na záver prelejeme omáčkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. máj 2023, 19:12

    Co ty ochujel 1100 g a 2 porcie?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      18. jún 2023, 19:48

      To že to neprekrojil to neznamená že to sú dve porcie...servírovanie bola ukážka na efekt a pre oko

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať