Bravčové plátky s paprikami a hubami
Suroviny
- 800 g bravčového karé bez kosti vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 60 g masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 2 lahôdkové cibuľky
- 2 papriky mix (červená, žltá)
- 100 g čerstvých húb (mix šampiňónov, šitake a hlivy ustricovej)
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvé bylinky (tymian, bazalka, mäta)
- 100 g rukoly
- 50 g syra Grana Padano Lovilio
Potrebujeme
- potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, grilovaciu panvicu, strúhadlo
POSTUP
Umyté a osušené mäso nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky a pod fóliou naklepeme. Blany špicom noža narežeme, aby sa mäso počas pečenia nesťahovalo. Ochutíme soľou a korením. Sprudka opečieme na rozohriatej grilovacej panvici s olejom z obidvoch strán do zlatohneda. Tesne pred dokončením pridáme na panvicu 30 g masla a necháme roztopiť. Potom ešte dochutíme citrónovou šťavou, stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočinúť.
Biele časti lahôdkových cibuliek, farebné papriky a huby nakrájame na väčšie kúsky a cesnak na jemno. Na rozohriatej panvici s olejom restujeme papriku. Postupne pridávame huby, soľ, korenie, tymian, biele časti cibule a cesnak. Tesne pred dokončením pridáme 30 g masla, nasekané zelené časti lahôdkovej cibuľky, lístky mäty a bazalky. Stiahneme z ohňa a primiešame umytú a osušenú rukolu.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme zeleninovú prílohu. Na vrch položíme dva opečené plátky mäsa, prelejeme výpekom, dozdobíme lístkami mäty a bazalky a posypeme hoblinkami syra.