Bravčové rezne v syrovom cestíčku so zemiakovým pyré
Bravčové rezne
- 4 lyžice polohrubej múky Belbake
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 1 vajíčko
- 1 údený syr Jadel Bluedino
- mleté čierne korenie Kania
- 8 malých bravčových rezňov
- soľ Belbake
- rastlinný olej Vita D'or (na vyprážanie)
Príloha
- 700 g varených zemiakov
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 50 ml olivového oleja Primadonna
- hrsť nasekanej rukoly
- 4 paradajky
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
- strúhadlo, lis na zemiaky, tĺčik na mäso, potravinovú fóliu, papierové utierky
POSTUP
Z múky, mlieka, vajíčka a strúhaného syra pripravíme cesto, ktoré ešte dochutíme korením. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, namáčame v cestíčku a pomaly smažíme v oleji z oboch strán.
Príloha
Zemiaky uvaríme a prepasírujeme cez zemiakový lis. V hrnci si rozohrejeme trochu mlieka, pridáme prelisované zemiaky, osolíme, prilejeme olivový olej a podľa požadovanej hustoty prilievame mlieko. Nakoniec zamiešame nahrubo nasekanú rukolu.
Paradajky prepolíme a opečieme v panvici s olivovým olejom. Okoreníme, osolíme a podávame spoločne s kašou a rezňami. Dozdobíme lístkami čerstvej bazalky, pokvapkáme olivovým olejem a posypeme trochou čerstvo namletého korenia.