
Bravčové rezne v syrovom cestíčku so zemiakovým pyré
Bravčové rezne
4 lyžice polohrubej múky Castello
100 ml plnotučného mlieka Pilos
1 vajíčko
1 údený syr Jadel Bluedino
mleté čierne korenie Kania
8 malých bravčových rezňov
soľ Castello
rastlinný olej Vita D'or (na vyprážanie)
Príloha
700 g varených zemiakov
100 ml plnotučného mlieka Pilos
50 ml olivového oleja Primadonna
hrsť nasekanej rukoly
4 paradajky
čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- lis na zemiaky
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- papierové utierky
Z múky, mlieka, vajíčka a strúhaného syra pripravíme cesto, ktoré ešte dochutíme korením. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, namáčame v cestíčku a pomaly smažíme v oleji z oboch strán.
Príloha
Zemiaky uvaríme a prepasírujeme cez zemiakový lis. V hrnci si rozohrejeme trochu mlieka, pridáme prelisované zemiaky, osolíme, prilejeme olivový olej a podľa požadovanej hustoty prilievame mlieko. Nakoniec zamiešame nahrubo nasekanú rukolu.
Paradajky prepolíme a opečieme v panvici s olivovým olejom. Okoreníme, osolíme a podávame spoločne s kašou a rezňami. Dozdobíme lístkami čerstvej bazalky, pokvapkáme olivovým olejem a posypeme trochou čerstvo namletého korenia.