Knedličky plnené údeným mäsom s dusenou kyslou kapustou
Suroviny
Plnka
- 400 g údeného mäsa
- 1 cibuľa
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- Knedličky:
- 400 g zemiakov
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 1 vajce
Kapusta
- ½ cibule
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 600 g kyslej kapusty Chef Select
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- Skaramelizovaná cibuľa:
- 1 ½ cibule
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
strúhadlo, kuchynskú váhu, sitko
POSTUP
Plnka
V panvici na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a malé kúsky údeného mäsa. Ochutíme korením a ďalej restujeme približne 5 minút.
Knedličky
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. K zemiakom prisypeme múku a pridáme vajce. Ručne vypracujeme cesto, ktoré odvážime na kuchynskej váhe. Rozdelíme ho na rovnakých 15 bochníkov. Guličky rozvaľkáme, naplníme plnkou a varíme v hrnci s vriacou vodou, kým vyplávajú na povrch.
Kapusta
½ cibule nakrájame nadrobno. Preložíme do panvice, v ktorej sme restovali mäso. Prihodíme 1 lyžicu masti a precedenú kapustu. Na záver ochutíme štipkou soli a cukru. Restujeme približne 10 minút.
Skaramelizovaná cibuľa
1 ½ cibule nakrájame na väčšie kúsky a necháme skaramelizovať. Osolíme a restujeme na miernom plameni do zlatohneda.
Servírovanie
Knedličky plnené údeným mäsom servírujeme s dusenou kyslou kapustou a skaramelizovanou cibuľkou. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.