Bravčové steaky s cibuľkami agro dolce
Bravčové steaky
- 1 kg bravčového karé vcelku (môžeme použiť aj bravčové plátky)
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
Popučené zemiaky
- 1 kg zemiakov
- soľ Belbake
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 1 cibuľa
- mleté čierne korenie Mikado
- 100 g mladého špenátu
Cibuľky agro dolce
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- 200 g cibuliek v sladkokyslom náleve Freshona
- 1 štipľavá paprička
- 4 bobkové listy Mikado
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1 hrsť sušených hrozienok Belbake (deň vopred namočené v bielom víne)
- 100 ml balsamica
- 80 g masla Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- sitko
- pučidlo na zemiaky
Bravčové steaky
Očistené bravčové karé nakrájame na steaky a jemne naklepeme. Pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a čiernym korením. Potom ich opekáme na rozohriatej panvici s roztopenou bravčovou masťou z obidvoch strán.
Popučené zemiaky
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich domäkka vo vriacej osolenej vode. Nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme v kastróle s roztopenou bravčovou masťou do zlatohneda. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme uvarené zemiaky, premiešame, stiahneme z ohňa a popučíme. Potom pridáme umytý a osušený špenát a premiešame.
Cibuľky agro dolce
Na rozohriatej panvici rozpustíme cukor. Scedené cibuľky opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať na sitku. Štipľavú papričku zbavenú semienok nakrájame na plátky a pridáme spolu s cibuľkami na panvicu. Potom dochutíme bobkovými listami, soľou a čiernym korením. Pridáme hrozienka. Keď cibuľky získajú zlatohnedú farbu, podlejeme ich balsamicom a na miernom ohni chvíľu povaríme. Na záver pridáme kúsok masla.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu zemiakov a bravčový steak. Mäso prelejeme cibuľkami agro dolce.