Bravčový bôčik so šalátom z červenej repy
Pečený bôčik
- 1 kg bravčového bôčika s kosťou a kožou
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 ml bieleho suchého vína
- 7 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
Šalát z červenej repy
- 1 hrsť sušených hrozienok Belbake
- 100 ml červeného suchého vína
- 1 hrsť mandľových plátkov Belbake
- 1 červené jablko
- 1 citrón
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 500 g varenej repy
- 60 g rukoly
- čerstvá mäta
Potrebujeme
zapekaciu misu alebo pekáč
POSTUP
Pečený bôčik
Kožu na umytom a osušenom bôčiku narežeme do tvaru mriežky. Vložíme kožou hore do zapekacej misy alebo na pekáč. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, posypeme rozpučenými strúčikmi cesnaku a natrhaným rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 – 90 minút. Počas pečenia mäso polievame výpekom, aby ostalo šťavnaté a chrumkavé.
Šalát z červenej repy
Hrozienka krátko prevaríme v červenom víne, kým zmäknú. Mandle orestujeme na suchej panvici. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenké pásiky. Preložíme ho do misy a pokvapkáme šťavou z polovice citróna, aby nezhnedlo. Pridáme na rezance nakrájanú repu, precedené a odkvapkané hrozienka, opečené mandle, soľ, korenie, olivový olej, šťavu z polovice citróna, rukolu, lístky mäty a premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu a upečeného bôčika, ktorý prelejeme výpekom.