Vyprážané kalmáre s pikantnou majonézou
Suroviny
- štipľavé papričky (podľa chuti)
- 200 g majonézy Kania
- 1 citrón
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g zemiakového škrobu Belbake
- 100 g hladkej múky Belbake
- čerstvý tymian
- 1 lyžička sušeného granulovaného cesnaku Kania
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- 500 g očistených kalmárov patagonských
- rastlinný olej Vita D'or
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 2 cesnakové bagety
Potrebujeme
papierové utierky, papier na pečenie, mixér, sitko
POSTUP
Štipľavé papričky nasekáme na menšie kúsky, krátko orestujeme, podusíme domäkka rozmixujeme na jemnú pastu.
Tip: Štipľavé papričky môžeme nahradiť sladkou červenou kapiou.
Rozmixované papričky zmiešame s majonézou, lyžicou citrónovej šťavy a korením. Necháme chvíľu odstáť, aby sa chute spojili.
Škrob, múku, lyžičku najemno nasekaného tymianu a sušený cesnak zmiešame. V zmesi obalíme kúsky kalmárov (kolieska, chápadla) a krátko smažíme v rozpálenom oleji dozlatista.
Tip: Teplotu oleja si môžeme overiť rýchlym osmažením lístkov petržlenovej vňate.
Usmažené kúsky necháme odkvapkať na papierovej utierke, osolíme, trochu okoreníme a ihneď servírujeme na papieri na pečenie s pikantnou majonézou, kúskom citróna a čerstvo opečenou cesnakovou bagetou. Dozdobíme lístkami smaženej petržlenovej vňate.