Losos na zelenine
- 300 g čerstvého lososa Grill & Fun
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 2 stredne veľké mrkvy
- 2 červené cibule
- olivový olej Primadonna
- štipľavá mletá paprika Mikado (podľa chuti)
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva krájaných paradajok Nostia
- morská soľ z mlynčeka Kania
- čierne korenie z mlynčeka Kania
- 1 lyžica masla
- lístky čerstvej bazalky
Postup
Baklažán nakrájame na hrubšie kocky, osolíme ho a necháme odstáť asi 30 minút, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho cez sitko dôkladne scedíme.
Cuketu, mrkvu, červenú papriku a cibuľu pokrájame na stredne veľké kocky. V hrnci zohrejeme 3 lyžice olivového oleja, pridáme sladkú aj štipľavú mletú papriku, cesnak a krátko ich osmažíme, aby nezhorkli. Pridáme cibuľu, chvíľu ju orestujeme a pridáme na kocky nakrájanú mrkvu. Restujeme asi 5 minút.
Na druhej panvici zohrejeme 3 lyžice olivového oleja a orestujeme na ňom baklažán, cuketu a papriku. Smažíme asi 2 minúty. Orestovanú zeleninu pridáme do hrnca s cibuľou, osolíme, pomiešame a dusíme pod pokrievkou približne 10 minút. Pridáme paradajky z konzervy, dôkladne všetko premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme ďalších 10 minút.
Medzitým pripravíme lososa: posypeme ho soľou a čiernym korením. Osmažíme ho z oboch strán na panvici, na ktorej sme si rozpustili maslo s lyžicou olivového oleja.
Servírovanie
Dusenú zeleninu dáme na tanier, na vrch položíme lososa a ozdobíme čerstvou bazalkou.