Mexické ragú s chrumkavými tortilami
- 500 g mletého bravčového mäsa zo stehna
- 4 tortila placky El Tequito
- 100 g suchej bielej fazule Cornfarm (deň vopred ju necháme napučať vo vode)
- 2 bobkové listy Mikado
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g paradajkového pretlaku Mikado
- 3 červené kapie
- zeleninový vývar podľa potreby
- 3 lyžice sterilizovanej kukurice Freshona
- 1 červená feferónka
POTREBUJEME
- sitko
- veľkú panvicu
Mexické ragú
Napučanú fazuľu uvaríme v hrnci s bobkovými listami domäkka. Potom ju scedíme. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a opražíme dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme mleté mäso, ktoré dôkladne opečieme do zlatohneda (dávame pozor, aby nevznikli veľké hrudky). Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme paradajkový pretlak, zamiešame a krátko spolu orestujeme.
Z kapie odstránime semienka a nakrájame ju na tenké pásiky. Spolu s uvarenou fazuľou pridáme k mäsu. Podlejeme asi 100 ml vývaru, premiešame a približne 5 – 10 minút dusíme na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom, aby bolo ragú šťavnaté. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Na záver do jedla primiešame kukuricu a na kolieska nakrájanú červenú feferónku (ak chceme jedlo menej pikantné, jadierka môžeme odstrániť). Stiahneme z ohňa a necháme dôjsť.
Chrumkavé tortily
Tortily krátko opečieme na suchej panvici dochrumkava. Nakrájame ich na trojuholníky.
SERVÍROVANIE
Mexické ragú servírujeme v hlbokom tanieri. Podávame s chrumkavými tortilami.