Syrová omáčka s bravčovými kockami
Vývar
- 5 bobkových listov Mikado
- 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
- 5 guľôčok celého nového korenia Mikado
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 100 g petržlenu
- 1 cibuľa
- 600 g bravčových kociek na guláš
Omáčka
- rastlinný olej Promienna
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml suchého bieleho vína
- 500 ml bravčového vývaru (získame varením bravčových kociek)
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g gorgonzoly Lovilio
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- petržlenová vňať
Ešte budeme potrebovať
- 1 hruška
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžica masla Pilos
- 50 g vlašských orechov Alesto
- 500 g čerstvých tagliatelle Chef Select
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
Vývar
Vodu s korením, koreňovou zeleninou nakrájanou na kocky a cibuľou na mesiačiky privedieme k varu. Vložíme do nej mäso a varíme domäkka približne 40-45 minút.
Omáčka
Na rozohriatom oleji orestujeme cesnak nakrájaný na plátky, podlejeme vínom, necháme prevariť a prilejeme scedený vývar. Necháme zredukovať, prilejeme smotanu, prevaríme a vmiešame kúsky gorgonzoly, ktoré necháme rozpustiť. Omáčku podľa potreby zahustíme pár kvapkami škrobu rozmiešaného vo vode. Do hotovej omáčky vložíme mäsové kocky, necháme krátko povariť a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Hrušku ošúpeme, nakrájame na osminy a namočíme do citrónovej šťavy. Potom zlejeme a opečieme na rozohriatom masle.
Servírovanie
Do hlbšieho taniera naservírujeme mäso s omáčkou, pridáme hrušky, orestované vlašské orechy a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia varené tagliatelle.