Losos s pečenou kapustou
Suroviny
Kapusta
- ½ menšej červenej kapusty (3 plátky)
- 5 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 3 lyžičky sušeného oregana Mikado
- 1 lyžička soli Kania
- 3 lyžičky majoránky Mikado
- 100 g cherry paradajok
- soľ Kania
Losos
(na 1 porciu použijeme ⅓ množstva)
- 6 lyžičiek olivového oleja Primadonna
- 3 filety z lososa atlantického
- čierne korenia Kania
- 6 plátkov limetky
Dresing
- 8 lyžíc bieleho jogurtu Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 1 lyžička soli Kania
Ešte budeme potrebovať
- 1 hrsť rozdrvených pistácií Alesto
- 4 lyžičky medu
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech, alobal
POSTUP
Na plech vystlaný papierom na pečenie položíme 3 plátky nakrájanej kapusty. V miske zmiešame olej, oregano, soľ a majoránku. Kapustu potrieme pripravenou zmesou.
Na papier na pečenie rozložíme cherry paradajky prekrojené na polovice, ktoré zľahka osolíme.
Pripravíme 3 kusy alobalu.
Alobal polejeme olejom, uložíme naň filet z lososa, ktorý zľahka osolíme, okoreníme a navrch uložíme 2 plátky limetky. Nakoniec ešte zľahka prelejeme olejom. Zabalíme a takto pripravíme všetky tri filety.
Filety z lososa spolu s plechom s pripravenou kapustou a cherry paradajkami pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 18 – 20 minút.
Kým sa losos s kapustou pečú, pripravíme dresing. V miske zmiešame jogurt, pretlačený cesnak, olej a soľ. Všetko spolu premiešame.
Servírovanie
Na tanier rozložíme ⅓ dresingu, kapustový kruh a pridáme lososa. Dozdobíme cherry paradajkami a rozdrvenými pistáciami. Nakoniec prelejeme medom.