Čerešňové mini clafoutis
Suroviny
Cesto
- 100 g hladkej múky Belbake
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 150 ml mlieka Pilos
- kôra z 1 citróna
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 80 g masla Pilos
Na vymazanie a vysypanie formy
- 30 g masla Pilos
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- Ešte budeme potrebovať:
- 600 g čerešní
Servírovanie
- 50 g práškového cukru Belbake
- čerešne na ozdobu
Potrebujeme
metličku, silikónovú formu
POSTUP
V mise zmiešame múku s cukrom. Prisypeme vanilínový cukor, pridáme vajce, žĺtky a zmes vymiešame dohladka. Postupne prilievame mlieko. Cesto ochutíme kôrou z citróna.
Tip: Z citróna strúhame len tmavú časť, biela je horká.
Na záver do cesta prilejeme smotanu na šľahanie a roztopené maslo.
Tip: Maslo nesmie byť horúce, aby sa vajcia nezrazili.
Cesto prelejeme do nádoby s lievikom, aby sa formičky ľahšie plnili.
Formičky vymažeme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom.
Na dno formičiek uložíme vykôstkované čerešne, zalejeme cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
Tip: Ak pečieme cesto vo väčšej forme, predĺžime čas pečenia na približne 35 minút.
Servírovanie
Upečené koláče vyberieme z foriem a pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čerešňami.