1
22
Makové rezance

Makové rezance

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Rezance

  • 300 g polohrubej múky Belbake
  • štipka soli Kania
  • 3 vajcia


Servírovanie

  • 150 g roztopeného masla Pilos
  • 150 g mletého maku Belbake
  • 80 g práškového cukru Belbake
  • 100 g slivkového lekváru Sympathica

Potrebujeme

kuchynskú textilnú utierku, valček, sitko


POSTUP

Rezance

Suroviny najprv zmiešame a potom na pracovnej doske vymiesime hladké nelepivé cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme aspoň 10 minút odpočinúť.

Cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na 1 mm tenký obdĺžnik.

Tip: Cesto počas vaľkania otáčame, aby sa neprilepilo. 

Dôkladne ho posypeme múkou a nakrájame na 8 cm široké pásy. Tie potom poukladáme na seba a nakrájame na hrubšie rezance. Aby sa nezlepili, opäť ich zľahka pomúčime a rozložíme po pracovnej doske. Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 3 minúty a precedíme.

Servírovanie

Čerstvo uvarené rezance servírujeme preliate maslom, posypané makom a práškovým cukrom a dochutené lekvárom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. november 2021, 12:39

    Dobri den prajem vam bi zme kcele robit robotu 10 dakujeme vam pekne

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať