Makové rezance
Suroviny
Rezance
- 300 g polohrubej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 3 vajcia
Servírovanie
- 150 g roztopeného masla Pilos
- 150 g mletého maku Belbake
- 80 g práškového cukru Belbake
- 100 g slivkového lekváru Sympathica
Potrebujeme
kuchynskú textilnú utierku, valček, sitko
POSTUP
Rezance
Suroviny najprv zmiešame a potom na pracovnej doske vymiesime hladké nelepivé cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme aspoň 10 minút odpočinúť.
Cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na 1 mm tenký obdĺžnik.
Tip: Cesto počas vaľkania otáčame, aby sa neprilepilo.
Dôkladne ho posypeme múkou a nakrájame na 8 cm široké pásy. Tie potom poukladáme na seba a nakrájame na hrubšie rezance. Aby sa nezlepili, opäť ich zľahka pomúčime a rozložíme po pracovnej doske. Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 3 minúty a precedíme.
Servírovanie
Čerstvo uvarené rezance servírujeme preliate maslom, posypané makom a práškovým cukrom a dochutené lekvárom.