Vtáčie mlieko
Snehové obláčiky
- 3 bielky
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 30 g práškového cukru Belbake
- 500 ml mlieka Pilos
Domáci puding
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 3 žĺtky
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
Na ozdobenie
- holandské kakao Belbake
- čerstvá mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- metličku na šľahanie
Snehové obláčiky
Bielky spolu s kryštálovým cukrom miešame ručne nad parou, kým sa cukor rozpustí. Potom prelejeme do misky a šľaháme mixérom asi 5 minút. Keď je sneh polotuhý, postupne k nemu prisypeme práškový cukor. Na záver ešte asi 2 minúty miešame na vysokých otáčkach, aby sme dostali tuhý sneh.
Do hrnca dáme zohrievať mlieko a keď vrie, lyžicami naberáme kopčeky snehu a varíme ich v mlieku asi 1 minútu z každej strany. Uvarené snehové obláčiky pomocou sitka opatrne vyberieme do misky. Mlieko potom scedíme a použijeme pri príprave pudingu.
Domáci puding
V hrnci necháme zovrieť smotanu. Medzitým v miske ručne vymiešame žĺtky s práškovým cukrom a škrobom, kým zmes zbledne. Smotanu vlejeme za stáleho miešania do žĺtkovej zmesi. Potom zmes vlejeme naspäť do hrnca. Podľa potreby prilejeme mlieko, v ktorom sa varili snehové obláčiky a za stáleho miešania uvaríme redší puding.
Servírovanie
Puding naložíme do misiek, pridáme snehové obláčiky, posypeme kakaom a dozdobíme čerstvou mätou.
TIP
Vtáčie mlieko môžete dozdobiť karamelovými vlasmi alebo čokoládovými ozdobami. Postup nájdete v lidl cukrárni v sekcii sladké rady.