4
26
Vtáčie mlieko

Vtáčie mlieko

30 min
5 porcií

Snehové obláčiky

  • 3 bielky
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 30 g práškového cukru Belbake
  • 500 ml mlieka Pilos

Domáci puding

  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice práškového cukru Belbake
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake

Na ozdobenie

  • holandské kakao Belbake
  • čerstvá mäta

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku na šľahanie

Snehové obláčiky

Bielky spolu s kryštálovým cukrom miešame ručne nad parou, kým sa cukor rozpustí. Potom prelejeme do misky a šľaháme mixérom asi 5 minút. Keď je sneh polotuhý, postupne k nemu prisypeme práškový cukor. Na záver ešte asi 2 minúty miešame na vysokých otáčkach, aby sme dostali tuhý sneh.

Do hrnca dáme zohrievať mlieko a keď vrie, lyžicami naberáme kopčeky snehu a varíme ich v mlieku asi 1 minútu z každej strany. Uvarené snehové obláčiky pomocou sitka opatrne vyberieme do misky. Mlieko potom scedíme a použijeme pri príprave pudingu.

Domáci puding

V hrnci necháme zovrieť smotanu. Medzitým v miske ručne vymiešame žĺtky s práškovým cukrom a škrobom, kým zmes zbledne. Smotanu vlejeme za stáleho miešania do žĺtkovej zmesi. Potom zmes vlejeme naspäť do hrnca. Podľa potreby prilejeme mlieko, v ktorom sa varili snehové obláčiky a za stáleho miešania uvaríme redší puding.

Servírovanie

Puding naložíme do misiek, pridáme snehové obláčiky, posypeme kakaom a dozdobíme čerstvou mätou.

TIP

Vtáčie mlieko môžete dozdobiť karamelovými vlasmi alebo čokoládovými ozdobami. Postup nájdete v lidl cukrárni v sekcii sladké rady.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. marec 2024, 15:17

    Trosku blbost lebo tie bielka mi nesli vôbec vyslahat kvoli tomu cukru🥰

    Odpovedať
  • J
    Julieanne
    15. júl 2023, 20:06

    Vyskúšala som a môžem len odporúčať👍 Ja som do pudingu pridala aj za vrchnáčik rumu pre chuť. Nezdalo sa mi ani presladené a to nemusím precukrované jedlá..

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. júl 2023, 11:24

      Dobrý deň, ďakujeme pekne, za Váš komentár. 😊 Tešíme sa, že ste recept vyskúšali. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. január 2019, 21:55

    toho cukru v oblacikoch je podla mna strasne vela - dala som podla vlastneho usudku len 50g (namiesto 180g) a bolo to take presladene, ze ani mojej dcerke to nechutilo. Nabuduce skusim 3 cajove lyzicky cukru na 3 bielka, bude to podla mna tak akurat.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. máj 2022, 17:07

      S trochou soli sa lahšie vyslahaju a a len lyžicu práškoveho cukru

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. február 2017, 17:56

    Mám naň chuť. ..Mňam

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať