Cestoviny fusilli s morčacím mäsom a tekvicou
- 250 g morčacích pŕs vcelku
- 250 g cestovín fusilli Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- ½ tekvice Hokkaido
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 – 2 hrste BIO kešu orieškov Alesto
- čerstvý tymian
- 50 ml suchého bieleho vína Chardonnay
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- čerstvá petržlenová vňať
- šťava z ½ citróna
- syr grana padano Lovilio na posypanie
Postup
POTREBUJEME
- sitko
- wok alebo hlbšiu panvicu
- strúhadlo
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“ (9-11 minút). Scedíme a približne 150 ml vody, v ktorej sa varili, si odložíme na omáčku.
Umytú a očistenú tekvicu a morčacie prsia nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. V hlbšej panvici alebo woku na rozohriatom olivovom oleji orestujeme najskôr morčacie mäso. Ochutíme soľou a korením. Pridáme nakrájanú tekvicu a opäť zľahka osolíme a okoreníme. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým všetky suroviny nezískajú zlatohnedú farbu. Primiešame nahrubo nasekané kešu oriešky a čerstvý tymian. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom podlejeme smotanou a podľa potreby vodou, v ktorej sa varili cestoviny. Necháme prejsť varom.
Do omáčky pridáme uvarené a scedené cestoviny, nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu cestovín s mäsom a tekvicou a posypeme nastrúhaným syrom grana padano.