Cestoviny tagliatelle s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami
- 100 g kuracích stehien
- čerství kozí syr Chêne d´argent
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- soľ s jódom Belbake
- 100 g petržlenu
- 400 g cestovín tagliattele Combino
- 100 ml kuracieho vývaru
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 100 g brokolice
- 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Postup
Potrebujeme
- sitko
- strúhadlo
Umyté kuracie stehná uvaríme domäkka. Mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kúsky. Kozí syr vložíme na chvíľu do mrazničky, aby sme ho mohli nastrúhať.
Tagliatelle uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“. Potom ich scedíme.
Cesnak nakrájame na plátky a orestujeme ho na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme petržlen nakrájaný na malé kocky a restujeme, kým trochu nezmäkne. Potom pridáme brokolicu, sušené paradajky nakrájané nadrobno a podlejeme vývarom. Primiešame scedené cestoviny, kúsky vareného mäsa a nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a necháme krátko povariť.
Servírovanie
Tagliatelle servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným kozím syrom.