3
16
Cestoviny tagliatelle s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami

Cestoviny tagliatelle s kuracím mäsom, brokolicou a sušenými paradajkami

1 h 20 m
4 porcie
  • 100 g kuracích stehien
  • čerství kozí syr Chêne d´argent
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • soľ s jódom Castello
  • 100 g petržlenu
  • 400 g cestovín tagliattele Combino
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 100 g brokolice
  • 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup

Potrebujeme

  • sitko
  • strúhadlo

Umyté kuracie stehná uvaríme domäkka. Mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kúsky. Kozí syr vložíme na chvíľu do mrazničky, aby sme ho mohli nastrúhať.

Tagliatelle uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“. Potom ich scedíme.

Cesnak nakrájame na plátky a orestujeme ho na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme petržlen nakrájaný na malé kocky a restujeme, kým trochu nezmäkne. Potom pridáme brokolicu, sušené paradajky nakrájané nadrobno a podlejeme vývarom. Primiešame scedené cestoviny, kúsky vareného mäsa a nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a necháme krátko povariť.

Servírovanie

Tagliatelle servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným kozím syrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. september 2017, 17:29

    Bolo to celkom fajn ale recept ma vela "chyb" alebo som ho dost dobre nepochopil: 1. 100g kuracich stehien na 400g cestovin je podla mna zalostne malo. Pouzil som 300g stehien na 500g cestovin a aj tak sa mi zdalo malo. Dokonca aj na videu sa mi zda ze pouziva viac toho masa, to nemoze byt pomer 1:4 2. V postate vsetky ingrediencie na omacku vyzeraju ze ich je malo. Dal som takmer dvojnasobne mnozstva vsetkeho a bolo to tak ze dajme tomu 3. Petrzlen naozaj nechajte zmaknut, podlejte ho vyvarom a varte (tak ako vo videu, v recepte nie je napisane podlievanie). Inac sa pripravte na tvrdy petrzlen. 4. Neverim ze len takto natrhana brokolica stihne zmaknut za tych 5 minut kym sa uvaria cestoviny. Ak mate radi tvrdu brokolicu tak prosim ale osobne odporucam ju povarit tak 5 minut alebo aspon priviest k varu na oddelenom hrnci. Este ze manzelka kucharka prisla domov skor a upozornila ma na to ze to nezneje dobre len tak tam hodit tu brokolicu ...

    Odpovedať
  • Ludmila Foulkes
    06. apríl 2017, 20:12

    Dakujem za skvely recept! :)

    Odpovedať
  • Zuzka
    25. marec 2017, 08:09

    Super receptik :) dakujem

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info