Cheesecake brownie
Suroviny
Brownie
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
- 150 g masla Pilos
- 3 vajcia
- štipka soli Kania
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 130 g hladkej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
Cheesecake
- 400 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 70 g kryštálového cukru Belbake
- 15 g kukuričného škrobu
- 2 vajcia
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech na pečenie s priemerom 25 cm s rozmermi 21 x 5 cm
POSTUP
Brownie
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme vajcia, štipku soli a cukor do hustej peny. Do zmesi prilejeme roztopenú čokoládu s maslom. Prisypeme múku a kakao a všetko spolu vymiešame na hladké cesto.
Cheesecake
Nátierku z čerstvého syra zmiešame s cukrom, kukuričným škrobom a vajcami.
Na dno formy vystlanej papierom na pečenie nanesieme vrstvu brownie.
Cheesecake krém nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka a nožom vmramorujeme do brownie vrstvy.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 25 – 30 minút.
Koláč pred podávaním necháme úplne vychladnúť a stuhnúť v chladničke.