Cheesecake s marakujou
Korpus
- 150 g maslových sušienok Sondey
- 80 g zmäknutého masla Pilos
Plnka
- 400 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 3 vajíčka
- 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Poleva
- 3 marakuje
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Na ozdobenie
- marakuja
- physalis
Postup
Korpus
Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj približne 2 cm vysoké okraje.
Plnka
Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach zmiešame dohladka mascarpone so smotanou. Potom postupne primiešame vajíčka a sladené kondenzované mlieko. Plnku nalejeme na pripravený korpus a zarovnáme. Pečieme približne 45 minút pri teplote 170 °C. Po dopečení vypneme rúru, pootvoríme dvierka a cheesecake necháme ešte 15 minút v rúre. Potom ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnutý cheesecake dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).
Poleva
Z marakuje vyberieme dužinu a dáme ju do kastróla. Keď sa zohreje, primiešame škrob rozmiešaný v troške vody a povaríme do zhustnutia. Odstavíme zo sporáka, necháme vychladnúť a vmiešame sladené kondenzované mlieko podľa chuti. Polevu natrieme na vychladnutý cheesecake. Pred servírovaním môžeme ešte dozdobiť čerstvou marakujou a physalisom.