0
0
Čokoládové hrušky v červenom víne

Čokoládové hrušky v červenom víne

1 h 30 m
4 porcie

Hrušky

  • 4 hrušky
  • 500 ml červeného dezertného vína
  • 300 g trstinového cukru Belbake
  • 300 ml vody
  • 4 paličky škorice
  • 1 cm kúsok zázvoru
  • 8 klinčekov

Náplň

  • 90 g kryštálového cukru Castello
  • 110 g pekanových orechov Alesto
  • 70 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)

Poleva

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)
  • 70 g pekanových orechov Alesto

POSTUP 

POTREBUJEME

  • škrabku
  • strúhadlo
  • sitko
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • sekací mixér
  • cukrárske vrecko

Čas chladenia: 1 hodina

Hrušky

Hrušky vcelku ošúpeme, necháme im stopky a zospodu vyrežeme jadrovník. Asi 20 minút ich varíme v zmesi vína, cukru a vody, ktorú ochutíme škoricou, strúhaným zázvorom a klinčekmi. Odstavíme a necháme marinovať aspoň 1 hodinu. Hrušky vyberieme, marinádu precedíme a na miernom ohni zredukujeme na hustú omáčku.

Tip: Hrušky varíme a marinujeme, preto je lepšie vybrať tvrdšie plody, aby sa nerozpadli.

Náplň

Cukor necháme skaramelizovať a zamiešame do neho pekanové orechy. Zmes preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nalámeme a rozmixujeme v sekacom mixéri najemno. Smotanu na šľahanie ohrejeme spolu s 1 lyžicou vínovej redukcie a  zalejeme ňou čokoládu nalámanú na kúsky. Necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú a lesklú ganache. Primiešame najemno rozmixované pekanové orechy v karameli. Zmes prenesieme do cukrárskeho vrecka a naplníme hrušky. Necháme ich v chladničke dôkladne stuhnúť.

Poleva

Horúcou smotanou na šľahanie zalejeme čokoládu nasekanú na drobné kúsky. Necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú ganache. Primiešame nasekané pekanové orechy. Vyhladnuté hrušky namočíme do čokoládovej polevy a necháme zatuhnúť.

Servírovanie

Hrušky plnené čokoládovým krémom podávame s vínovou redukciou.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info