Chrumkavé pečené zemiaky s dipom
Suroviny
Pečené zemiaky
- 6 zemiakov
- 70 g roztopeného masla Pilos
- 2 lyžičky sušeného granulovaného cesnaku Thymos
- 3 lyžičky sušeného oregana Kania
- 50 g strúhaného parmezánu Lovilio
- 1 lyžička korenia na pečené zemiaky Kania
- soľ Kania
- 1 hrsť vetvičiek čerstvého rozmarínu
Dip
- 5 lyžičiek majonézy Kania
- 5 lyžičiek kečupu Kania
- 3 lyžičky bieleho jogurtu Pilos
- 1 lyžička sušeného granulovaného cesnaku Thymos
- štipka soli Kania
Potrebujeme
- stredne veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Pečené zemiaky
Zemiaky v šupke umyjeme a osušíme. Pozdĺžne prekrojíme na polovice a reznú stranu nakrojíme.
Plech na pečenie vystelieme papierom, na ktorý rozlejeme maslo. Pridáme sušený cesnak, oregano, parmezán a zemiakové korenie. Všetko spolu premiešame a na plechu rovnomerne rozotrieme.
Zemiaky uložíme reznou stranou nadol. Medzi zemiaky dáme vetvičky rozmarínu. Povrch polejeme maslom a ochutíme soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
Dip
V miske zmiešame majonézu, kečup, jogurt, cesnak a soľ.
Servírovanie
Chrumkavé pečené zemiaky servírujeme s dipom.